Januar 2010
Mads Haastrup, Carsten Olsen og Jan Kold går i dialog om dannelse af et holdfællesskab for alle teenhold fra Lyngby Volleyball og Gladsaxe Volleyball Klub.
Gladsaxe Volleyball Klubs Historie2008
55 spillere og ledere rejser i bus til pokalfestival i Odense, hvilket kan gå hen og blive den helt store tilbagevende tradition. Klubbens Level-3 hold bliver pokalmester.
2007
Klubbens medlemstal nærmer sig de 200.
Årets nye initiativ er forældrevolley, hvor alle forældre til børn i klubben er velkommen til at mødes hver anden fredag aften for at spille volley med efterfølgende hygge.
Klubben vælger efter mange års fravær fra Sjællands talentcenter, at sende 30 af klubben mest håbefulde og seriøse spillere til talentcentret. Dette gøres på baggrund af en ny struktur, som klubben bakker 100% op.
Klubben bliver Sjællandsmester på: Level-1, Level-3, Level-5Drenge, Teen-3 U15.
2006
100 kidsspillere starter efter sommerferien. Klubben kåres i løbet af sæsonen som Danmarks største kidsklub.
Den meget kraftige vækst af kidsspillere burde give store problemer med at rekruttere trænere. Og med en klub som næsten ingen seniorafdeling burde det være en umulighed.
Ydermere slutter en stor epoke i klubbens historie, da Christian Hansen vælger at stoppe som træner pga. studier, kæreste og sin egen volley. Efter 10 års tro tjeneste, siger klubben farvel til en af de største frivillige kapaciteter i klubbens nyere tid. Her træder Lars Møller ind som erstatning for Christian, og kommer til at tegne en ny seriøs stil for klubbens bedste drenge, som vinder HU15 grandprixturneringen, selvom de alle er kidsspillere.
Jan Kold bruger uanede kræfter på at få trænerkabalen til at gå op, og det lykkedes helt fantastisk. Alle hold formår at holde status quo med antal spillere hele sæsonen igennem, men klubben sander også at den er ved at nå et punkt, hvor de fysiske rammer ikke kan rumme flere spillere, og at ledelsesstrukturen også skal have fred til at falde på plads.
Der indføres et årligt lederseminar, hvor klubben målsætning og strategier bliver diskuteret og nedfældet på papir. Klubbens ledelse summer af aktivitet og energi, det er tydeligt at det er sjovt for enhver at være med. Senior og ungdomsledelsen har ikke samarbejdet igennem de sidste par år, da aldersforskellen har været for stor, men de to ledelser bringes nu sammen og sætter fælles mål for fremtiden.
Klubben afholder med stor succes et stort skolestævne på Buddinge Skole med deltagelse af 110 elever og 10 lærere.
Klubben får nyt image ved at en ny spilledragt bliver valgt, og som prydes med klubbens nye hjemmedesignede logo.
Klubben bliver Sjællandsmester på Level-0, Level-1, Level-2, Level-2å.
2005
50 – kidsspillere starter efter sommerferien.
Efter de to første år med kidsvolley i klubben, hvor det største problem var at skabe kendskab til dette nyskabende spil, kom der hul på bylden i denne sæson. Det væltede ind med spillere og en helt ny kultur voksede frem i form af et meget nytænkende ungdomsudvalg. Efter en inspirationstur til Holland blev masser af nye tiltag sat i værk, hvor de mest betydningsfulde var:
- Træningslejr
- Talenttræning og Tematræning
- Skoleprojekt
Et af de mest betydningsfulde tiltag for klubbens succes i denne periode blev sat i søen, da Peter Morell fra Dansk Volleyball Forbund besøgte Buddinge Skole en tirsdag aften. Eva Kiilerich og Carsten Olsen red på dette tidspunkt på en bølge af optimisme omkring kidsvolley, hvor alt synes at lykkes for dem. Peter Morell var kommet for at hjælpe et nyt projekt i gang i klubben, da Københavns Amt havde bevilliget 150.000 kr. til kidsvolleys fremme i amtet. Indgangsvinklen var at man som skulle bringe sporten ud til børnene på skolerne, så de kunne træne i deres nærmiljø. Der blev efterfølgende lavet projektplaner og Egegård Skole blev valgt som stedet, hvor projektet skulle sættes i søen. Kommunen blev ansøgt om midler til dette nye initiativ, og de bevilligede en stor sum penge til etablering af 6 kidsvolleybaner på Buddinge Skole og 2 baner på Egegård Skole. En massiv indsats blev gjort ved at undervise 1. – 3. klasserne på Egegård Skole i kidsvolley i 4 gymnastiktimer til alle klasser. Succesen var enorm, og da projektet var slut, var der oprettet tre nye træningshold, et for hvert klassetrin på Egegård Skole. I alt 45 børn fra Egegård Skole havde meldt sig til kidsvolley, og få måneder senere fyldte Egegårdbørnene iklædt gule trøjer godt til Sjællandsmesterskaberne.
Alle ting lykkedes i dette projekt, men det blev kun en succes fordi der blev kastet nok med menneskelige ressourcer ind i projektet, og til dels også fordi de fysiske rammer var tilstede.
Peter Morell – Idemand
Eva Kiilerich og Carsten Olsen – Initiativtagere
Carsten Olsen – Udarbejdning af ansøgninger og projektbeskrivelser
Jan Kold – projektkoordinator
Gladsaxe Kommune – Økonomisk sponsor og sparringspartner
Egegård Skole – Samarbejdspartner
Christian Hansen, Carsten Olsen, Eva Kiilerich – Undervisere
Dette var også sæsonen, hvor den første træningslejr på Bogø blev afholdt med 55 deltagere. Endnu en kæmpe succes, der danner fundamentet for samhørigheden blandt børn, forældre og især klubbens ledere.
Ydermere var det sæsonen, hvor en ny stjerne blev tændt blandt klubbens frivillige ledere. Jan Kold startede som holdleder på det ene af de to kidshold i 2004, blev i 2005 valgt ind i bestyrelsen, og blev ungdommens helt store koordinator af træningslejren og skoleprojektet på Egegård Skole. Jan havde ingen volleymæssig baggrund, men faldt som andre for det drive der lå i hele kidsvolleyprojektet i klubben på dette tidspunkt.
Eva Killerich blev i løbet af sæsonen gravid og hun og kæresten Michael flyttede til Ølstykke. Eva prøvede i starten at vende tilbage, da hun selvsagt havde svært ved at slippe kidsvolleyprojeket, som hun havde betydet så meget for, og som havde betydet meget for hende selv. Men Eva måtte sande at afstanden og forpligtelserne overfor den nye familie vægtede mere, og Eva måtte til stor sorg for de andre ungdomsledere melde fra.
Christian Hansen tager i denne tid over efter Eva, og han yder en formidabel indsats. Ydermere kommer Bo Møllgaard tilbage til klubben som træner efter at hans gamle drenge var stoppet med at spille tilbage i 2003. Også John Jensen som har trænet ynglinge pigerne vender fokus mod kidsvolley og træner piger på Level-4 og Level-5.
Til generalforsamlingen i 2005 skifter klubben navn fra VKV-Gladsaxe til Gladsaxe Volleyball Klub. Dette vælger man at gøre for at markere en ny tid for klubben, og for at gøre klubbens navn mere synligt og beskrivende.
2004
30 kidsspillere starter efter sommerferien.
I løbet af sæsonen formår den meget unge bestyrelse ikke at skaffe de nødvendige midler, så der er basis for at fortsætte driften af divisionsvolley på højt plan. Der kan ikke findes trænere til 1. holdene, og man vælger at kaste håndklædet i ringen ved sæsonafslutningen – klubben var blevet kvalt i sin egen succes, hvor masser af gode sportslige resultater og 8 seniorhold var resultatet af en fantastisk vækst siden klubben var helt ned at skrabe bunden i 1995. Første holdenes spillere spredes for alle vinde, og sætter gang i en lavine, da mange af de frivillige kræfter er til stede på første holdene.
Sæsonen 2004/2005 blev derfor en overgangsperiode, hvor der blevet arbejdet intenst med at samle sammen på især klubben økonomi. Den gamle kasserer fra årene 1999-2002, Carsten Olsen, indvilligede i at få økonomien tilbage på sporet. Klubben stod tilbage med fem hold (Dameholdet, Herreholdet, Motionister, Dame Junior og Kidsholdet).
Klubbladet genopstår som Boldøjet.
2003
Lisbeth Andersen Skov trækker sig tilbage fra formandsposten og bliver kåret som æresmedlem af klubben.
14 kidsspillere starter efter sommerferien.
VKV Gladsaxes farverige unge 1. herre hold spiller 1/8-finale mod HIK Ålborg i Landspokalturneringen.
Herre-1 og Dame-1 har stor succes, og rykker begge op, så herrerne spiller i 1. division og damerne i 2. divison.
Dette kræver selvsagt sponsorer, og Karsten Hansen yder en fantastisk indsats som sponsoransvarlig og skaffer sponsorater fra Nordea, Tuborgfondet, Nyt Syn Søborg og Hummel.
Klubben får et klubblad, der kommer til at hedde Nyhedsporren.
1999 - 2002
Klubben har i denne periode en fantastisk kompetent bestyrelse ledet af Lisbeth Andersen Skov. Grundstenene er ud over Lisbeth Skov, Jonas Kehr, Eva Dohn og Carsten Olsen. Alle yder en fantastisk indsats og formår at skabe rammerne for at klubben vokser støt og tæller på sit højeste 110 medlemmer (80 seniormedlemmer og 30 ungdomsmedlemmer). Klubben deltager i Dansk Volleyball Forbunds Modelklubprojekt, og fokus er på den frivillige leder og bredden.
En stor del af drivkraften i klubben i denne periode er klubbens festudvalg, der arrangerer masser af fester, som bringer seniormedlemmerne meget tæt sammen. Der eksisterer en rigtig god opgavefordeling blandt de frivillige ledere, men klubben har konstant store problemer med at skaffe trænere til holdene. Christian Hansen yder i denne periode en utrolig indsats på trænerfronten og i andre sammenhænge, som gør at tingene hænger fornuftigt sammen overalt.
Klubben får i denne periode som en af de første i landet en hjemmeside, som har vist sig at være et af de bedste rekrutteringsværktøjer der findes.
Klubben deltager i denne periode og helt frem til 2005 i Gladsaxe Minisport, der viser sig som et rigtig godt forum for udbredelsen af minivolley og senere kidsvolley.
I 2001 og kåres Michala Bille Nielsen som årets talent i Gladsaxe, og med hendes deltagelse på Junior landsholdet er det fortjent.
Lisbeth Werup Nielsen sidder i 2002 som ungdomsansvarlig i klubben, og hun hører for første gang om kidsvolley til en konference i Dansk Volleyball Forbund. Hun kommer hjem og fortæller begejstret om dette nye boldspil, som stammer fra Holland, og som henvender sig til børn mellem 6 og 12 år. Lisbeth stabler sammen med Carsten Olsen en kampagne på benene for at hverve børn, der skal starte på at spille kidsvolley. 1000 omdelte foldere, to Store Lege dage og 10 trænere på kursus i kidsvolley. Ambitionerne fejlede ikke noget, og der kom også omkring 60 børn til de to arrangementer og 16 børn startede til kidsvolley. Dette var den spæde start for kidsvolley i Gladsaxe, og de næste to år trak meget store tænder ud på de tre hovedtrænere, Lisbeth Werup, Eva Kiilerich og Carsten Olsen, der kæmpede med at holde projektet kørende.
1998
Til en middag i festligt selskab hos Jonas og Anne Kehr overtaler Eva Dohn Carsten Olsen til at træde ind i bestyrelsen som kasserer på deltid. Denne lederrekruttering viser sig at være en af de mest betydningsfulde i nyere tid.
1997
Ulrik Andersson kåres som årets leder i Københavns Volleyball Kreds.
Dame Junior vinder Danmarksmesterskabet.
1993-1996
Stumperne bliver samlet sammen, og op fra asken vokser et herrehold, som har spillet sammen siden Juniorrækken. De trænes kompetent af Ulrik og han afleverer et rigtig godt hold til seniorrækkerne, hvor de spiller i 3. division. Ulrik træner ydermere et pigehold, der udvikler sig til et af Danmarks bedste.
1993
Klubben er næsten gået fallit. Spillere og trænere er flygtet fra klubben, og på generalforsamlingen sidder Ulrik Anderson og Lisbeth Skov tilbage og skal tage den tunge beslutning om klubben skal lukke eller fortsætte med dem ved roret. Det sidste bliver besluttet.
1980-1989
1980 – Søren skov modtager Gladsaxes Idrætspris.
Damer (1980-Bronze, 1984-Sølv, 1985-Sølv, 1986-Bronze, 1987-Bronze, 1988-Bronze)
Herrer (1981-Guld, 1982-Sølv, 1983-Bronze, 1984-Guld, 1985-Guld, 1986-Bronze)
U19 Damer vinder Guld ved DM 8 1987.
1975-1979
Damer (1975-Bronze, 1976-Sølv, 1977-Guld, 1978-Bronze, 1979-Bronze)
Herrer (1978-Guld, 1979-Guld)
U19 Herrer vind Guld ved DM i 1976.
1970-1974
Damer (1970-Sølv, 1971-Sølv, 1972-Bronze, 1973-Bronze, 1974-Guld)
Herrer (1970-Guld, 1971-Sølv, 1972-Sølv, 1973-Bronze, 1974-Bronze)
1969
Vognmandsmarken flytter ud til Gladsaxe og kommer til at lyde navnet VKV-Gladsaxe (Volleyball Klubben Vognmandsmarken i Gladsaxe). I dette år vinder klubben Guld for både damer og herrer.
1964-1968
Damer (1964-Guld, 1965-Guld, 1966-Guld, 1967-Guld, 1968-Sølv)
Herrer (1964-Guld, 1965-Sølv, 1966-Guld, 1967-Guld, 1968-Guld)
1963
De første danmarksmesterskaber afholdes i volleyball på landsplan og klubben vinder guld for både damer og herrer.
1954
Volleyball klubben Vognmandsmarken stiftes på Østerbro.